Alternatív üzemanyagok

Technikai megoldások, kérdések

Moderátorok: TomiTomi, StangMan

StangMan
Admin

Hozzászólás Szerző: StangMan » 2007.12.11 4:27

szerintem sajnos ez az elektromos hajtás nem alternatíva...

gondolj bele mi lenne, ha 1mmiliió amerikai menne haza, és este rádugná az autóját a konektorra... ???
NyúJorkban elég volt minden klímát bekapcsoini a nyáron, hogy meghasalljon a rendszer...

Nállunk sztem még a klíma sem kéne, elég lenne, hogy mindenki egyidőben szárítson hajat... :monokli:
-= '87 Ford Mustang GT =-

Enyém volt a -= Millenium Falcon =- is, de eladtam egy csávónak akinek volt egy bazi nagy, szőrös majma...
állítólag lenyomták vele a Birodalmat :sziapici:

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2007.12.11 8:07

Amíg csak nekem lesz, addig még jól fog működni... :monokli:

Amúgy az éjszakai áramot lehetne ésszerűen használni. ;)

LeMans67
Városi versenyző

Hozzászólás Szerző: LeMans67 » 2007.12.11 13:03

Stang úrral értek egyet. Elektromos feltöltés aranyos, jó a filmekben, de honnan szedsz annyi áramot, akkor, amikor a jelenlegi hazai hálózat is már túlterhelt nyáron és állandóan elszáll...Ny-i országokban szintén nem bírja. Autóipar nem hinném, hogy kiépíti majd az elektromos rendszert...Sajna szerintem csak olyan rendszer életképes jelenleg, ami gyorsan működik, tehát kúton tölthető...

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2008.01.03 11:25

Elektromos Subaru 2009-re

A Fuji Heavy Industries, a Subaru anyacége bejelentette, hogy két éven belül piacra dobja a 2003-ban bemutatott R1e tanulmány szériaváltozatát.

Kép

A Smart méretű villanyautó egyelőre nem tűnik különösebben fejlettnek: a hatótávolsága a Tokyo Electric Power Co. által kifejlesztett Li-ion akkumulátorral csupán 80 kilométer, a csúcssebessége pedig 100 km/h. A konstrukció egyetlen kézzel fogható előnye, hogy az akkumulátor állítólag 8 perc alatt feltölthető a teljes kapacitás 80%-ára.

A tervek szerint eleinte csupán évi száz autót gyártana a Subaru, de később növelni szeretnék a példányszámot, így 2012-re a városi villanyautók ára átszámítva hárommillió forint alá csökkenhet. Az egyetlen kérdés az, hogy a hosszabb utazásokra alkalmatlan kiskocsi iránt mutatkozik-e megfelelő kereslet.
Elkezdem építeni a személyi atomerőművemet a kert végében. :mrgreen:

StangMan
Admin

Hozzászólás Szerző: StangMan » 2008.01.05 8:41

nem is néz ki rosszul, de a 80km-es hatótáv még városban is röhejes....
ez nagyinak való, elmenni hetente kétszer a gyógyszerért... :roll:
-= '87 Ford Mustang GT =-

Enyém volt a -= Millenium Falcon =- is, de eladtam egy csávónak akinek volt egy bazi nagy, szőrös majma...
állítólag lenyomták vele a Birodalmat :sziapici:

TomiTomi
Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TomiTomi » 2008.01.05 14:23

StangMan írta:nem is néz ki rosszul, de a 80km-es hatótáv még városban is röhejes....
ez nagyinak való, elmenni hetente kétszer a gyógyszerért... :roll:
Yarisunk napi 20 km-nél nem megy többet és 8 év alatt talán ötször ment 80 km-nél hosszabb útra. :roll: Ilyen használat mellett lehetne alternativa...

Amúgy a fenti járgány 2004-ben volt Genfben kiállítva. Szal aligha fog így kinézni.

Válasz küldése