Madárszar megnevezésű porbléma

Technikai megoldások, kérdések

Moderátorok: TomiTomi, StangMan

StangMan
Admin

Madárszar megnevezésű porbléma

Hozzászólás Szerző: StangMan » 2008.05.20 4:59

Hát igen... sokan csak legyintenek, "majlemossák".

Az offomon pont most futottam bele... és Griffmadár volt... és látszólag hasmenése is... :monokli:

Előfordul, ha észreveszed és még friss, papírzsepi, aztán töröld le!!!!
"Gusztustalan" felkiáltással hagyni is lehet, de NE!

Rossz esetben a madárszar "beleég" a fényezésbe, megmarja a a lakkot, csak gépi polírral tudjuk eltávolítani a nyomát.

Történt, hogy hazajöttünk hétvégén eltávról és nem volt hely a parkolóban sehol, csak egy fa alatt. Örültem is, mondván, ha jön a jég :roll: (mer ugye az szokott itthon lenni tavasszal, nyáron, ősszel), akkor legalább fa alatt áll.
Aztán 3napig szegény felé sem néztem. Majd Tomival találkoztunk, ezért uzsgyi le és... és szembesültem azzal, hogy valszeg a madarak "Klubfája" alá parkoltam, és a heves partizások közben mindenki az én kis szépségemre "űrítette beleit" (olyan L'art pour L'art-osan mondva).... és régebben történhetett, mert prehisztórikus állapotban vala... Az egyik oldala eltűnt az autónak...

Agyam elborult, mert láthatóan "gyorssegély nem segít rajta" állapotban volt.
Amikor eljutottam a mosóba egy kis extra díjazás fejében, megkértem a srácot, hogy gőzborotvával szedje le... és csak részben járt sikerrel... :(

Mil ilyenkor a teendő ?
Először is ne várjunk, ha lehetőségünk van rá, távolítsuk el rögtön.

Ha státusza már múzeális, mint az én esetemben, akkor készítsünk vödör vízet, szivacsot, rongyot.
A szivacsot vizezzük be, és tegyük a madárszarra, majd hagyjuk rajta egy darabig, hogy "megszívja magát" vízzel. Kis idő múlva, a rongyunkat is jól vizezzük be, és próbáljuk finoman, lemosni azta a bizonyost.
Nagy valószínűséggel nem járunk sikerrel... még. Ezt kell addig ismételgetni, amíg el nem tüntetjük.

NE erőltessük erős sikálással vagy bármi durva dologgal, mert megkarcoljuk a fényezést.

Ha ilyen állpotban volt, akkor sajnos a nyomát a lakkrétegen hagyja... a sima "boltipolír" nem árt neki, de nem tűnteti el... de a profi polírpaszta kézileg felvíve sem (így is próbáltam).
Egy rendes gépi polír majd kihozza.

Szóval a madárszar ősellenség :monokli: , ha megtörténik, ne várjunk az eltávolításával!
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára StangMan 2008.06.19 9:58-kor.
-= '87 Ford Mustang GT =-

Enyém volt a -= Millenium Falcon =- is, de eladtam egy csávónak akinek volt egy bazi nagy, szőrös majma...
állítólag lenyomták vele a Birodalmat :sziapici:

somi
Városi versenyző

Hozzászólás Szerző: somi » 2008.05.20 8:14

Remek téma, ravasz megoldások :mrgreen:

MrMach1
Kényelmesen krúzoló

Re: Madárszar megnevezésű porbléma

Hozzászólás Szerző: MrMach1 » 2008.06.19 9:32

StangMan írta: a madárszar ősellenség :monokli: , ha megtörténik, ne várjunk az eltávolításával!
Az írás minden szava igaz !

Két apró kiegészítés:
1: Ha rendszeresen viaszos samponnal mossa az ember az autót, az nagyban könnyíti a guano eltávolítást
2: A vödör víz mellé érdemes egy puha szálú kefét is rendszeresíteni. Sokkat finomabb mint egy szivacs és jó nagy felüleleten lehet vele beáztatni az "anyagot".

3: (bár ez csak rész igazság) Fa alá parkolni nagyon veszélyes! :D Három irányból is támadhatnak.
a.) Madarak (a már ismert guano tevékenység - csoportosan elkövetve)
b.) A fa ( vannak "könnyező" fák. Annak a nedvét levakarni... A madárszar ahhoz képest smafu )
c.) Újra a fa (letört ágak - egy vihar esetén nagyobb kár lehet, mint egy kis jég)
[color=#FC8023]1978 Ford MustangII Mach1 302 T-Top[/color]

somi
Városi versenyző

Hozzászólás Szerző: somi » 2008.06.19 11:22

A bogáreltávolító csodaspray szerintetek jó lehet a szóban forgó problémára is? Teli vagyunk mindenféle szar sprével, hadd fogyjon....

MrMach1
Kényelmesen krúzoló

Hozzászólás Szerző: MrMach1 » 2008.06.19 11:46

somi írta:A bogáreltávolító csodaspray szerintetek jó lehet a szóban forgó problémára is? Teli vagyunk mindenféle szar sprével, hadd fogyjon....
Állítólag van olyan ami jó ezek közül...
Madárszar ügyben szerintem simán elég a víz. Vagy a samponos víz.
[color=#FC8023]1978 Ford MustangII Mach1 302 T-Top[/color]

StangMan
Admin

Hozzászólás Szerző: StangMan » 2008.06.19 12:22

A lényeg az - ezt a madárszarfililógia társaság vezetője mondta nekem :monokli: -, hogy a végbéltermék felázzon és laza szerkezetű legyen ismét... a különféle vegyszerek alkalmazása tökéletesen felesleges...

remélem kielégitő a válasz :mrgreen:
-= '87 Ford Mustang GT =-

Enyém volt a -= Millenium Falcon =- is, de eladtam egy csávónak akinek volt egy bazi nagy, szőrös majma...
állítólag lenyomták vele a Birodalmat :sziapici:

somi
Városi versenyző

Hozzászólás Szerző: somi » 2008.06.19 15:17

Értem. Szerencsére sok az eső mostanában.

Válasz küldése