Az offomon pont most futottam bele... és Griffmadár volt... és látszólag hasmenése is...

Előfordul, ha észreveszed és még friss, papírzsepi, aztán töröld le!!!!
"Gusztustalan" felkiáltással hagyni is lehet, de NE!
Rossz esetben a madárszar "beleég" a fényezésbe, megmarja a a lakkot, csak gépi polírral tudjuk eltávolítani a nyomát.
Történt, hogy hazajöttünk hétvégén eltávról és nem volt hely a parkolóban sehol, csak egy fa alatt. Örültem is, mondván, ha jön a jég

Aztán 3napig szegény felé sem néztem. Majd Tomival találkoztunk, ezért uzsgyi le és... és szembesültem azzal, hogy valszeg a madarak "Klubfája" alá parkoltam, és a heves partizások közben mindenki az én kis szépségemre "űrítette beleit" (olyan L'art pour L'art-osan mondva).... és régebben történhetett, mert prehisztórikus állapotban vala... Az egyik oldala eltűnt az autónak...
Agyam elborult, mert láthatóan "gyorssegély nem segít rajta" állapotban volt.
Amikor eljutottam a mosóba egy kis extra díjazás fejében, megkértem a srácot, hogy gőzborotvával szedje le... és csak részben járt sikerrel...

Mil ilyenkor a teendő ?
Először is ne várjunk, ha lehetőségünk van rá, távolítsuk el rögtön.
Ha státusza már múzeális, mint az én esetemben, akkor készítsünk vödör vízet, szivacsot, rongyot.
A szivacsot vizezzük be, és tegyük a madárszarra, majd hagyjuk rajta egy darabig, hogy "megszívja magát" vízzel. Kis idő múlva, a rongyunkat is jól vizezzük be, és próbáljuk finoman, lemosni azta a bizonyost.
Nagy valószínűséggel nem járunk sikerrel... még. Ezt kell addig ismételgetni, amíg el nem tüntetjük.
NE erőltessük erős sikálással vagy bármi durva dologgal, mert megkarcoljuk a fényezést.
Ha ilyen állpotban volt, akkor sajnos a nyomát a lakkrétegen hagyja... a sima "boltipolír" nem árt neki, de nem tűnteti el... de a profi polírpaszta kézileg felvíve sem (így is próbáltam).
Egy rendes gépi polír majd kihozza.
Szóval a madárszar ősellenség